14.5.2022
Prøvestart av Sleipner

Folla kystlag er i gang med å restaurere en gammel 5 hk Sleipner båtmotor. Svein Nordaunet har ledet arbeidet, og mange var spent da det sist uke var klart for prøvestarting i kystlagets lokaler i Rørvik. Motoren starta og gikk fint. Nå blir det finpuss før motoren skal tas i bruk som demonstrasjonsmotor ved ulike anledninger i kystlagets regi.

Hva skjer?... Klikk for informasjon om turer og arrangement i Ytre Namdal...
9.11.2021
Den kalde, fine tida....


Da har vi fått en forsmak på vinteren, med kald nese og snø på toppene, og en fantastisk utsikt. Her er det utsikten over Årlivatnet og Årlimyra som nytes, sammen med ei brunostskive og med et snødekt Heilhornet i det fjerne.
(Klikk for å se film).

17.2.2021
Elg i solnedgang?

Etter 30 år med mye elg og fulle frysebokser, viser det seg nå at elgen på Vikna mer og mindre er på veg inn i solnedgangen. Elgbestanden er nemlig på veg ned, og det er egentlig både som forventa og som ønsket.

9.10.2020
Motvind på Stangfjellet

Et tyvetalls vindkraftmotstandere i Ytre Namdal samla seg sist torsdag på Stangfjellet på Ryum i Vikna for å markere sin motstand mot vindkraft. Arrangementet var en del av en landsomfattende markering i regi av organisasjonen Motvind Norge.

 

4.9.2020
Her går "Søblomsten" av stabelen.

    

Galeasen "Søblomsten" forlot i høst Vikna for å bli frakta til Vestnes for å bli ferdig restaurert. Etter nær 30 år på slip på Haltvikholmen måtte initiativtakerne i Vikna gi opp å få ferdigstilt prosjektet i kommunen.

Bildet/filmen er fra den foreløpige sjøsettinga fra Haltvikholmen i september.

Farvel til "Søblomsten" (Mer om hvorfor det gikk som det gikk)

Se også under "Søblomsten"

17.5.2020
Gammelt og nytt 17. mai
Det var en blanding gammelt og nytt i kortesjen av biler og motorsykler som gikk fra Rørvik til Kolvereid 17. mai. Stort mer er det ikke å si om feiringa av nasjonaldagen, som ble ganske annerledes enn normalt. Her er noen av doningene på veg over Nærøysundbrua.

10.9.2019
Ble kjent i Grytbogen
Sist helg ble det arrangert "bli-kjent-dag" i Grytbogen i Follafjorden. Arrangementet var et ledd i arbeidet for å få til ei vellykka sammensveising av de to kommunene Nærøy og Vikna, som fra årsskiftet blir en kommune under navnet Nærøysund.

1.1.2019
Utrygt å være okse på Vikna
Tallene fra fjorårets elgjakt i Vikna viser at både bestand og avskyting har vært noenlunde stabil. 135 felte dyr av en kvote på 144 er om lag det samme som året før. Den største elgen ble felt på Lysøya (260 kg), men flere rugger måtte bite i lynget, som denne 15-spiringen som ble felt ved Steinfjorden på valdet Fornes/Nordaunet.

 

1.4.2018
Fjelltrimmen 2018
Da er det klart for er nytt år med Fjelltrim i regi av turgruppa i Rørvik idrettslag. Kart med detaljert rutebeskrivelse er lagt ut på idrettslagets hjemmeside (se under). I år er det fire nye fjelltopper på "Fjelltrimkortet". Det er Naklingfjellet, Finnefjellet, Slettmarkfjellet og Kolåfjellet (Foldereid). Årets første fellestur planlegges lagt nettopp til Kolåfjellet. Informasjon om tid vil snart bli å finne på gruppas facebookside.
http://rorvikil.no/tur/
Se også Fjelltrimmen

1.3.2018
Skreifestivalen 2018
arrangeres 15.-18. mars - med ny oppsetting av vandreteateret «Rørvik - den første lille by på en øy».
Les mer på Skreifestivalen.no
Mer om vandreteateret her

Til nyhetsarkivet

Tilbake til start