10.9.2019
Ble kjent i Grytbogen

Sist helg ble det arrangert "bli-kjent-dag" i Grytbogen i Follafjorden. Arrangementet var et ledd i arbeidet for å få til ei vellykka sammensveising av de to kommunene Nærøy og Vikna, som fra årsskiftet blir en kommune under navnet Nærøysund.

Les mer

Hva skjer?... Klikk for informasjon om turer og arrangement i Ytre Namdal...

1.1.2019
Utrygt å være okse på Vikna
Tallene fra fjorårets elgjakt i Vikna viser at både bestand og avskyting har vært noenlunde stabil. 135 felte dyr av en kvote på 144 er om lag det samme som året før. Den største elgen ble felt på Lysøya (260 kg), men flere rugger måtte bite i lynget, som denne 15-spiringen som ble felt ved Steinfjorden på valdet Fornes/Nordaunet.

1.4.2018
Fjelltrimmen 2018
Da er det klart for er nytt år med Fjelltrim i regi av turgruppa i Rørvik idrettslag. Kart med detaljert rutebeskrivelse er lagt ut på idrettslagets hjemmeside (se under). I år er det fire nye fjelltopper på "Fjelltrimkortet". Det er Naklingfjellet, Finnefjellet, Slettmarkfjellet og Kolåfjellet (Foldereid). Årets første fellestur planlegges lagt nettopp til Kolåfjellet. Informasjon om tid vil snart bli å finne på gruppas facebookside.
http://rorvikil.no/tur/
Se også Fjelltrimmen

1.3.2018
Skreifestivalen 2018
arrangeres 15.-18. mars - med ny oppsetting av vandreteateret «Rørvik - den første lille by på en øy».
Les mer på Skreifestivalen.no
Mer om vandreteateret her

20.3.2016
Nord-Trøndelag på elgtoppen
For første gang sia midten av 1950-tallet ble det i fjor felt flere elger i Nord-Trøndelag enn i Hedmark. Steinkjer kommune topper også denne gang kommunestatistikken med 868 felte dyr, mens Vikna i fjor hadde en forholdsvis beskjeden avskyting på 117 dyr.

15.2.2016
På tur i Namdalen?
Det blir visst ingen vinter i år så da er det like godt å begynne å planlegge sommerens utflukter. Og da tenker vi ikke på sydenturene, men på de mange fine turmulighetene vi har i Namdalen og ellers i fylket - og i landet forøvrig.

15.11.2016
Uke i elgens tegn
På Vikna var den første uka i november i stor grad i elgens tegn. For det første var det markering av 30 års organisert elgjakt i kommunen, sjølsagt med tilhørende elgfest. Dernest fikk jakt og naturinteresserte et møte med naturfotograf Arne Nævra, der elg også var blant temaene.

5.10.2016
Full fart på Vågsenget
Sist søndag var det klart for årets Vågsengstevne i regi av Vikna historielag i samarbeid med kystmuseet. Som vi ser av bildet var det full fart fra start til mål med potetløp, styltegang, vannbæring med børtre, skyting med pil og bue, tipping av kveite og hesteriding. Og sjølsagt noe godt å bite i.

10.9.2016
30 år med elgjakt!
Da nærmer det seg raskt årets høydepunkt for mange også i Vikna, nemlig elgjakta. Faktisk er det i år akkurat 30 år siden første ordinære elgjakt i kommunen. Etter det har kommunen etablert seg som en av de aller største elgkommunene i landet, målt etter antall elg per areal. Og mang en storelg har måttet bite i lynget!

20.6.2016
Tur til "Barbroberget"
Vikna historielag arrangerte sist helg tur til "Barbroberget" på Ytre Vikna. Her orienterte Solveig Kleven om bakgrunnen for prosessen som førte til at fattigjenta Barbro Hasfjord ble funnet skyldig i å drive med hekseri og deretter brent på bålet. Det skjedde i 1648 på Anfinneset, ved det som i ettertid er blitt kalt Barbroberget. Utenom det er det lite man vet for sikkert om Barbro, annet enn at det var ingenting å hente i boet da myndighetene kom og skulle ha betalt for den heller tvilsomme "rettssaken" mot henne.

20.2.2016
Kystlaget på "fjesboka"
Så er Folla kystlag også kommet i "fjesboka" - eller Facebook, som det vel heter på "nynorsk". Her kan du lett følge med på de aktivitetene laget har for seg. For tida foregår det en oppgradering i form av isolering og legging av undergolv i andre etasje i lagets lokaler i Moe-brygga i Rørvik. Dermed skal det være mulig å holde varmen sjøl om temperaturen ute er vinterlig. I første etasje foregår det også reparasjon av et par færinger som skal bruks under sommerens utflukt til trebåtfestivalen på Stein i Nærøy. For øyeblikket er det forberedelser til Skreifestivalen som står på programmet.

Du finner fjesboksida her.
Se også lagets hjemmeside på Follakystlag.no

20.7.2015
Sommerkveld på fyret
Medlemmer av Folla kystlag var i sommer på en spontantur til Grinna fyr, hovedsakelig for å vaske og rydde etter at Kystverket tidligere i år har gjort en del vedlikeholdsarbeid. Dernest var det sosiale aspektet også viktig, og det ble etter vaskesjauen fortært betydelige mengder koteletter og pølser på medbrakt grill.
Les mer på Follakystlag.no

20.6.2015
Opplevelsestur til Leka og Brønnøysund

I sommer blir det opplevelsesturer med båt mellom Brønnøysund, Leka og Rørvik. Turen starter hver lørdag og søndag fra Brønnøysund om ettermiddagen, og stopper på Leka ca 1,5 time for en guidet rundtur før turen går videre til Rørvik. På søndag og mandag morgen går båten fra Rørvik til Leka og Brønnøysund.
Les mer på Kystriksvegen.no.

20.5.2015
"Himmelfart" til Grytbogen
Mellom 60 og 70 turgåere var samla i Grytbogen i forrige uke, nærmere bestemt på Himmelfartsdagen. De fleste tok seg fram langs traktorvegen fra Heimsnes, mens noen tok båt over Follafjorden. Vel framme serverte Foldereid utmarkslag bålkaffe og rømmegraut.

10.4.2015
Fjelltrimsesongen i gang
Så er årets fjelltrimprogram i Ytre Namdal klart og mange er allerede i gang med å "samle" topper. De fleste av de 14 toppene på årets program er velkjente, men Groftlifjellet i Nærøy er ny av året.
 


1.1.2015


Året som gikk...(2014)

 

10.9.2014
Mere elg vi venter på!
Noen heier på elgen, andre på jegeren. Uansett er det nå duket for en ny kappestrid  mellom elg og jeger på Vikna, en kappestrid der utfallet stort sett er gitt. I år skal det felles 179 elger på Vikna. Elgjeger-kvoten er som vanlig null!

17.6.2014
Til fots over Grønland...
Sist søndag inviterte Turgruppa i Rørvik idrettslag, sammen med Namdal turlag, fellestur til Storlipynten i Nærøy. Storlipynten er med sine 636 moh. en del av Grønlandsfjellet på grensa mellom Nord-Trøndelag og Nordland.

10.6.2014
Viknas historie på to timer
Sist lørdag kunne en altfor liten ansamling av tilhørere, i hovedsak av eldre årgang, overvære en "leksjon" om Viknas nyere historie, presentert av historiker og pensjonert lærer Roger Walaunet.

29.03.2014
Nytt Fjelltrim-år
Turgruppa i Rørvik Idrettslag inviterte nylig til fjelltrimtreff med utdeling av fjelltrimkrus og orientering om årets fjelltrimsesong. Nytt turmål i 2014 er Storlipynten i Nærøy, på grensa mot Bindal/Nordland. Hit legges det opp til en fellestur, men det er foreløpig ikke avklart akkurat når den blir. Ellers er det kjente travere som går igjen på fjelltrimplanen, som Valøytind, Vattatuva, Rotvikfjellet og naturligvis Heilhornet - i alt 14 topper i Ytre Namdal.


15.02.2014
Stor båtmønstring i hovedstaden
Det er klart for tidenes største mønstring av historiske skip og båter når Forbundet Kysten arrangerer landsstevne i Oslo 17. juli. Nå er det åpnet for påmelding til arrangementet, som er en del av grunnlovsjubileet.

Til nyhetsarkivet

Tilbake til start