23.7.2012
På visning i Risværet
Bilde fra den første visningsturen til anlegget ved Risværet 3. juli i år.

Nå kan du bli med på visning i Risværet! Her er det riktignok mange ledige tomter, men det er likevel ikke visning av denne typen det er snakk om. Her er det laks som vises fram. Tusenvis av laks. Salmonors visningsanlegg for havbruk - like ved det gamle fiskeværet - er nå tatt i bruk, til glede for fiskeglade turister og andre.

Salmonor fikk i 2011 innvilget en såkalt visningskonsesjon for laks. I den forbindelse skal det tilrettelegg det for besøkende både med landbasert utstilling og besøk på fullskala oppdrettsanlegg.

Ny båt
En ny, 49 fot stor og hurtiggående Stingerbåt fra verftet Kåre Holthe og Sønner på Måneset med plass til 12 passasjerer er tatt i bruk til formålet. Foreløpig går visningsturene bare til oppdrettsanlegget ved Risværet. Vel ute på anlegget får deltakerne stå på selve merdkanten og få informasjon om det som skjer ute på oppdrettsanlegget. Hele turen tar to timer. Den første turen ble gjennomført 3. juli, og det rapporteres at responsen fra publikum har vært god.

Salmonor har inngått avtale med Kystmuseet Norveg om utvikling av den landbaserte delen av visningsanlegget som integrert del av den faste utstillingen i Norveg. Dette planlegges ferdig til neste sommer. Fra neste sommersesong skal det i tillegg stå ferdig ei større utstilling om havbruk i Norveg, det nasjonale kystkultursenteret i Rørvik.

Les mer om tilbudet på Kystmuseet sine hjemmesider

    Tilbake til start