1.3.2012
Skreien kommer snart!

Eirik Wahl (t.v.), Stein Eriksen og Tor Flage i Folla kystlag vil servere bakalao fra egenprodusert tørrfisk under Skreifestivalen.

Skreien, en vital gjest under den vårlige begivenheten på Vikna - Skreifestivalen - er snart på plass. Og det bør den være, for Skreifestivalen - Viknas egen mat- og kulturfestival - er like om hjørnet!

Fredag 16. mars ønskes alle - ung som eldre - velkommen til å delta under den offisielle åpningen som vil foregå i Berggårdstunet. Tradisjonen tro blir det Skreidag og markedsgate ved museumsbryggene, og i år blir det mulig å gjøre gode kjøp og møte ulike håndverkere både lørdag og søndag. Et skreimåltid kan du få kjøpt flere steder, og i Heimbrygga vil Folla kystlag servere egenprodusert bakalao fra egenprodusert tørrfisk.

Vandreteater
Det legges opp til mange ulike aktiviteter på museet. Nytt av året er at det settes opp en stor lavvo ved Norveg der det blir marked, servering og skreipub under festvalen. Det spektakulære vandreteateret "Rørvik ... den første lille by på en øy..." er en sentral del av Kystmuseet Norvegs formidling. Da slukkes lysene i bykjernen, og en slumrende hundreårshistorie vekkes til live med alle sine ingredienser av magi, sjarm, glede og sorg! Det blir forestillinger både fredag og lørdag kveld. Nye forestillinger hvert 20. minutt. Starten er inne i Norveg.

Skreidag
Heimbrygga og markedsgata er møteplassen for mange under Skreifestivalen. Her møtes kjente, nyter gode måltid og gjør god handel. Her kan du møte lokale og regionale små håndverks- og matprodusenter, delta i motorquiz, møt smeden og andre som gjerne demonstrerer sitt håndverk for deg. Nytt av året er at markedsgata er åpen både lørdag og søndag.

Det er også mulig å nyte annen ”Hemningsløs kystmeny” og prøve fiskelykken fra småbåt ved å bli med på korte fisketurer lørdag eller søndag. Du kan fiske din egen skrei eller kjøpe den i markedsgata lørdag og søndag. Konserten "Dire Straits Night" med Atlantis Band foregår fredag, lørdag og avslutter festivalen søndag ettermiddag.

Det er Vikna Næringsforening/Skreifestivalen SA (SUS) som står som hovedarrangør av Skreifestivalen. Prosjektleder er i år som mange år før, Anne Grete Walaunet.

Mer på Skreifestivalen.no
Se også Rørvik - en liten by på ei øy

       Tilbake til start