13.11.2012
"Hotell Bardalen" åpnet


Etter mange dugnadstimer og stor innsats fra både medlemmer og andre kunne turgruppa i Rørvik idrettslag nylig invitere til storstilt åpning av den nye gapahuken i Bardalen.

Bardalen ligger midt i hjertet av Indre Vikna, omtrent like langt fra bilveg samme hvilket utgangspunkt du har for turen, enten det er Rørvik, Ryum, Hansvika eller Ofstad/Steinfjorden. Med andre ord en naturlig plassering for en gapahuk som ikke skal være altfor lett tilgjengelig.

Her har det også tidligere ligget en gapahuk, som imidlertid begynte å bære preg av alder og slitasje. Da NTE/Sarepta tilbød seg å sponse turgruppa med materialkonstnader -  i alt ca 70.000 kroner - som kompensasjon for ødelagte turløyper som følge av linjebygging til Ytre Vikna vindmøllepark, var løpet lagt for en ny gapahuk.

Sist søndag var det altså klart for åpning, med servering av rømmegraut og spekemat for en stor ansamling av turinteresserte viknaværinger i alle aldre. Alf Williksen (bildet til høyre) fristet i tillegg med kaffe fra svartkjel.

Turgruppa er nå i gang med å få til en skikkelig merking av stien inn til gapahuken, slik at flest mulig skal finne vegen dit. Merkinga er allerede ferdig fra "Stilla" (mellom Steinfjorden og Vikestad). Nå står stien fra Rørvik for tur. Det er tross alt her de potensielt fleste turgåerne bor.

Så gjenstår det å se om folk benytter seg av tilbudet. En tur til "Hotell Bardalen" vil ta pluss-minus en times tid, litt avhengig av hvor du går fra.

Vi kan bare ønske god tur!

Til RIL turgruppes hjemmeside

  Tilbake til start