4.10.2011
Spenningen stiger på Vikna

Spenningen stiger blant elgjegerne på Vikna når det nå går mot andre jaktperiode. Det er allerede felt mye elg i Norges største elgkommune, målt etter antall dyr per areal, men det er først i andre jaktperiode det er åpnet for jakt på storoksen.

Den har allerede åpenbart seg flere ganger under første jaktperiode. Likevel er det nok ikke mange av det kaliberet vi ser på dette bildet. Dette prakteksemplaret, med ei krone på pluss minus 25 spir, ble filmet på siste dag i første periode, dvs 1. oktober (klikk i bildet eller på lenke under). Spørsmålet er om den er å finne når jakta åpner igjen førstkommende mandag?

År om annet felles det flere okser på rundt 15 spir på Vikna. For to år siden ble det felt en 18-spiring med ei krone som holdt til norgesrekord dette året. Likevel spørs det om den blir for rene kyllingen å regne mot dette prakteksemplaret.

Det er til nå felt 97 dyr av en kvote på 200 i Vikna.
Se film på Youtube
Se film av storoksen
Se også Viknaturs elgsider.

Siste: Storoksen berget!
Vi kan nå trøste alle som har uttrykt bekymring for storoksens ve og vel med at den berget unna for denne gang og at den sannsynligvis vil kunne gå i fred fram til neste høst. Allerede på første jaktdag i andre periode ble denne oksen felt av Bjørn Ove Valø (bildet). Ingen smågutt den heller (17 spir - elgen altså).

Det hører med til historien at storoksen åpenbarte seg seinere samme dag på samme jaktområde - Nordaunet jaktområde på Indre Vikna. Der er det ikke flere storokser igjen på kvoten. Dermed er det grunn til å tro at storoksen får feire jul igjen i år også, i alle fall så framt den holder seg i ro på området.

Aller siste: Fjerdeplass i Norge!
Etter montering og måling av krone viser det seg at elgen som Bjørn Ove skjøt (over) kvalifiserer til fjerdeplass i Norge dette året når det gjelder gevir. Med andre ord; ingen liten elg dette heller!
Mer på Viknasteggen.com

       Tilbake til start