17.02.2010
Sigurd tok OLg-gull

Mens våre skihelter sliter med å sanke de forhåndsbestilte gullmedaljene i Vancouver, kan det være en trøst å vite at i alle fall Vikna-jegerne innfrir forventningene. Ikke mindre enn to gull, fem sølv og ti bronse ble delt ut da gevirene fra fjorårets elgjakt nylig ble veid og målt. Denne krona som Sigurd Nordaunet sikret seg, var i en klasse for seg og ble målt til hele 342 poeng.

Det er langt over kravet til gullkrone, som er 300 poeng. Om det ikke rekker til OL-gull for Sigurd så troner han med denne krona helt i norgestoppen med sitt trofe. Litt av æren må han nok dele med elgen, som dessverre ikke får anledning til å glede seg over sitt nyvunne OLg-gull.

Elgjakta i Vikna ble i fjor den mest omfattende, og en kan kanskje også si den mest vellykka noen sinne. Av en totalkvote på 280 dyr ble 263 felt. Det gir en fellingsprosent på 94, som fortsatt er bra, sjøl om det i flere år først på 2000-tallet ble oppnådd en fellingsprosent på 100. Totalkvoten er imidlertid både fire og femdobla siden den gang.

Statistikken for fjorårets jakt forteller også at jakta i fjor resulterte i 28 tonn kjøtt. Antall sett elger per dag låg under jakta i fjor på 1,86 per jeger, som er litt mindre enn året før. Antall jegerdagsverk var på 1213. Antall fallvilt, det vil si elg som er død av andre årsaker enn jakt, var i fjor oppe i 15, som er en klar økning fra tidligere år.

Se I storelgens rike (Reportasje i "Jakt" nr 5-2010)
Se også Halvparten i boks.

Tilbake til start