16.08.2008
På fylkets topp

 

18 ytternamdalinger var sist helg på Nord-Trøndelags topp - Jetnamsklumpen. Ikke alle er klar over det, men denne fjelltoppen i Røyrvik, som vi deler med Nordland, er med sine 1513 m.o.h. Nord-Trøndelags høyeste fjell. Flere burde komme seg dit.Jetnamsklumpen er ikke så vanskelig å bestige, men er likevel ikke spesielt lett tilgjengelig. Letteste adkomst er fra Stekenjokk på svensk side, som også ble valgt som utgangspunkt for denne turen som ble arrangert av Kolveried IL. Inn til "Base camp" ved Jetnamsvatnet er det så drøye to timer.

Natt til lørdag var det mange som fikk seg en overraskelse da det ble temmelig kaldt, med temperatur under null og rim på teltet om morgenen. Selve toppturen foregikk i knallvær på lørdag. En tur på ca. fire timer opp og tre timer ned. Fra toppen var det ingen problemer med å se tvers over hele fylket og til Heilhornet.

De fleste av deltakerne var i moden alder og hadde aldri vært på Jetnamsklumpen før. De desidert yngste deltakerne var Vidar Livik (12) og Magnus Solvang Rønningen (10) fra Nærøy (bildet t.v.). En flott prestasjon. Etter nedkomsten på lørdag presterte Magnus (t.h.) - som den eneste - å få en fin fisk på bortimot kiloet i Jetnamsvatnet. Derimot ble vi "lurt" for fullmånen lørdag kveld da det akkurat denne kvelden var måneformørkelse. Men det var spennende det også, og månen har vi da sett før...

Flere bilder fra turen finner du her.

       Tilbake til start