27.03.2008
 
Med "Straumingen" til Brest

"M/K Straumingen" skal som eneste representant fra Trøndelag delta på verdens største kystkulturfestival i Brest i Frankrike. "Straumingen" er eid av Folla kystlag og har base på Jøa. Båten skal bringe med seg et grindnaust som skal settes opp på festivalområdet og som vil være en del av den norske utstillinga i regi av Forbundet Kysten.

Fiskebåten "Straumingen" ble overtatt av Folla kystlag våren 2005 etter at den ble tatt ut av fiske gjennom den såkalte strukturkvoteordningen. Båten har status som verneverdig skip og disponeres av en egen stiftelse - Fartøylaget Straumingen - med base på Jøa.

En måneds tur
Nå har laget sagt ja til å delta med båt og mannskap på verdens største kystkulturfestival i Brest 11. -17. juli. Turen vil ta over en måned, med avgang fra Jøa torsdag 26. juni og retur torsdag 31. juli. Undervegs er det skifte av mannskap flere ganger. Turen er delt opp i flere etapper med stopp og aktiviteter på land på utvalgte steder. Hovedruta blir; Jøa - Kristiansund - Statt - Shetland - Orknøyene - Inverness - Caledonienkanalen (med Loch Ness) - Mull - Isle of Man - Dublin - Sør England - Brest og tilbake samme veg.

Mer på "Straumingens" egen hjemmeside

       Tilbake til start